Snelle pasta recepten voor drukke dagen
- Amanda Vervloet
- 11 nov 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 jan
In deze post toon ik je 3 makkelijke en snelle recepten voor dagen waarop je weinig tijd hebt om te koken.
Pesto pasta
Ingrediënten (voor 2 personen):

40g Parmezaanse kaas
30g pijnboompitten
½ teentje knoflook
30g basilicum (blaadjes én takjes)
50ml olijfolie
¼ citroen
Zout
Peper
Pasta naar keuze
Bereiding:
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
Doe de kaas, pijnboompitten, look en basilicum in de hakmolen. Voeg er de olijfolie aan toe en mix.
Voeg nog wat sap van de citroen, peper en zout toe
Kook je pasta en voeg er daarna de pesto aan toe
Spaghetti carbonara
Ingrediënten (voor 2 personen):

100g parmezaanse kaas
3 eieren
125g spekblokjes
250g spaghetti
Peper
Nootmuskaat
Bereiding:
Kook je pasta
Terwijl de pasta kookt, rasp je de parmezaanse kaas en meng je er de 3 eieren door
Bak de spekblokjes
Wanneer de pasta gaar is, voeg je 3 lepels van het kookvocht toe aan het eiermengsel tot het wat loperig is
Giet de pasta af en voeg daarna terug toe aan de kookpot
Giet het eiermengsel en de spekjes bij de pasta en meng
Voeg nog wat peper en nootmuskaat toe en je bent klaar om te serveren
Pasta alla vodka
Ingrediënten (voor 2 personen):

450g Rigatoni pasta of penne
120ml extra vierge olijfolie
15g verse knoflook, fijngehakt
100g tomatenpuree
160ml room
2 theelepels rode pepervlokken (of naar smaak)
2 theelepels gedroogde basilicum
Zout en peper naar smaak
60g vers geraspte Parmezaanse kaas (plus extra naar smaak)
30g ongezouten boter
Pasta kookvocht
Bereiding:
Kook de pasta: Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar ongeveer 250ml kookvocht en giet de pasta af.
Maak de saus: Verhit de olijfolie in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak ongeveer 4-5 minuten. De tomatenpuree zal van helderrood naar roodbruin verkleuren. Dit proces verwijdert het zuur uit de tomatenpuree.
Voeg de room toe: Voeg de room toe en roer tot alles gemengd is. Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
Kruiden: Voeg de rode pepervlokken, gedroogde basilicum, zout en peper naar smaak toe. Roer opnieuw.
Afwerken: Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, boter en 250ml pasta kookvocht toe. Roer tot de saus glad en romig is. Als je denkt dat er meer kookvocht nodig is, kun je nog 250ml toevoegen, maar voor mij is dit voldoende.
Serveren: Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed. Serveer de pasta en garneer indien gewenst met extra Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en rode pepervlokken.
Comments