top of page

Snelle pasta recepten voor drukke dagen 

  • Foto van schrijver: Amanda Vervloet
    Amanda Vervloet
  • 11 nov 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 jan

In deze post toon ik je 3 makkelijke en snelle recepten voor dagen waarop je weinig tijd hebt om te koken. 


Pesto pasta 


Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 40g Parmezaanse kaas

  • 30g pijnboompitten

  • ½ teentje knoflook

  • 30g basilicum (blaadjes én takjes)

  • 50ml olijfolie

  • ¼ citroen

  • Zout

  • Peper

  • Pasta naar keuze 


Bereiding:

  1. Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.

  2. Doe de kaas, pijnboompitten, look en basilicum in de hakmolen. Voeg er de olijfolie aan toe en mix. 

  3. Voeg nog wat sap van de citroen, peper en zout toe 

  4. Kook je pasta en voeg er daarna de pesto aan toe 






Spaghetti carbonara 


Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 100g parmezaanse kaas 

  • 3 eieren 

  • 125g spekblokjes 

  • 250g spaghetti 

  • Peper 

  • Nootmuskaat 


Bereiding:

  1. Kook je pasta 

  2. Terwijl de pasta kookt, rasp je de parmezaanse kaas en meng je er de 3 eieren door 

  3. Bak de spekblokjes 

  4. Wanneer de pasta gaar is, voeg je 3 lepels van het kookvocht toe aan het eiermengsel tot het wat loperig is 

  5. Giet de pasta af en voeg daarna terug toe aan de kookpot 

  6. Giet het eiermengsel en de spekjes bij de pasta en meng

  7. Voeg nog wat peper en nootmuskaat toe en je bent klaar om te serveren 





Pasta alla vodka 


Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 450g Rigatoni pasta of penne

  • 120ml extra vierge olijfolie

  • 15g verse knoflook, fijngehakt

  • 100g tomatenpuree

  • 160ml room

  • 2 theelepels rode pepervlokken (of naar smaak)

  • 2 theelepels gedroogde basilicum

  • Zout en peper naar smaak

  • 60g vers geraspte Parmezaanse kaas (plus extra naar smaak)

  • 30g ongezouten boter

  • Pasta kookvocht


Bereiding:

  1. Kook de pasta: Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar ongeveer 250ml kookvocht en giet de pasta af.

  2. Maak de saus: Verhit de olijfolie in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak ongeveer 4-5 minuten. De tomatenpuree zal van helderrood naar roodbruin verkleuren. Dit proces verwijdert het zuur uit de tomatenpuree.

  3. Voeg de room toe: Voeg de room toe en roer tot alles gemengd is. Laat 2-3 minuten zachtjes koken.

  4. Kruiden: Voeg de rode pepervlokken, gedroogde basilicum, zout en peper naar smaak toe. Roer opnieuw.

  5. Afwerken: Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, boter en 250ml pasta kookvocht toe. Roer tot de saus glad en romig is. Als je denkt dat er meer kookvocht nodig is, kun je nog 250ml toevoegen, maar voor mij is dit voldoende.

  6. Serveren: Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed. Serveer de pasta en garneer indien gewenst met extra Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en rode pepervlokken.



Comments


bottom of page