top of page

Makkelijke bakrecepten voor op kot

  • Foto van schrijver: Amanda Vervloet
    Amanda Vervloet
  • 11 nov 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 jan

In deze blog geef ik je 3 makkelijke en snelle bakrecepten voor wanneer je zin hebt in iets zoets


Snelle havermoutkoekjes 🍪

Havermoutkoekjes op een bord met kaneelstokjes

Ingrediënten:

  • 1 kop havermout

  • 1/2 banaan, geprakt

  • 1 ei

  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop

  • Snufje kaneel

  • Handvol chocolade stukjes (optioneel)


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng alle ingrediënten in een kom tot een deeg ontstaat.

  3. Vorm kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  4. Bak de koekjes gedurende 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn.







Bananenbrood 🍌

Bananenbrood in bakvorm met chocolade en walnoten

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen, geprakt

  • 1/2 kop bruine suiker

  • 1/4 kop olie

  • 1 ei

  • 1 1/2 kop bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1/2 theelepel baking soda

  • 1/2 theelepel zout

  • Handvol chocolade stukjes of noten (optioneel)


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een broodvorm in.

  2. Meng de geprakte bananen, suiker, olie en ei in een kom.

  3. Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout erboven. Roer alles goed door elkaar.

  4. Voeg de chocolade stukjes of noten toe (als je dat wilt).

  5. Giet het beslag in de broodvorm en bak gedurende

    45-50 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

  6. Laat afkoelen voor je het snijdt.



Mug cake 🍰

Mug cake in een koffietas met stukjes chocolade

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 3 eetlepels bloem

  • 2 eetlepels suiker

  • 1 ei

  • 3 eetlepels melk

  • 1 eetlepel olie

  • Snufje bakpoeder

  • Snufje vanillesuiker

  • Chocolade stukjes (optioneel)


Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de toppings in een grote mok en mix goed door elkaar.

  2. Voeg de toppings toe en roer voorzichtig.

  3. Zet de mok in de magnetron en verwarm op de hoogste stand gedurende 1-1,5 minuut.

  4. Laat de cake even afkoelen voordat je hem eet.




Comentarios


bottom of page